Altan

10 GODE RÅD

  1. Rengør altanen mindst 2 gange årligt for snavs. Anvend kun vand og en børste.
  2. En mild sæbeopløsning kan anvendes ved særligt snavsede områder. Fuger og plastmateriale aftørres med en fugtig klud.
  3. Opbevar ikke genstande der kan give vandansamling over længere tid.
  4. Husk fri afvanding ved evt. brug af egnet gulvbelægning.
  5. Læg aldrig gulvtæpper mv. på altanbunden.
  6. Blomsterkasser, urtepotter mv. skal fastgøres, ved montage på altanens yderside og ikke direkte på træhåndlisten.
  7. Blomsterkasser på gulvet skal opklodses så vandet kan løbe uhindret.
  8. Hvis der er huller i blomsterkasser som står på gulvet, kan det medføre misfarvning af gulvet.
  9. Der må ikke bores huller eller lignende i altanbund eller rækværk.
  10. Der må ikke kastes salt på altanbunden, uanset gulvbelægning.

TRÆ

For ikke at træet med tiden skal blive gråligt og sprukket, anbefales der en oliebehandling mindst én gang årligt, men gerne flere gange. Olien skal være træbeskyttelsesolie til udendørsbrug. Husk altid at læse producentens vejledning inden du starter.

Har gulvet mistet sin naturlige glød, skal det slibes grundigt inden det gives olie første gang. Først med sandpapir korn 80 og derefter 120. For at få et pænere resultat kan man slibe med sandpapir korn 240 mellem hvert lag olie. Dette gøres et pargange for at opnå det bedste resultat.

STÅL

Alle ståldele er varmgalvaniseret stål, dette er et vedligeholdelsesfrit materiale med ekstra lang levetid. Stålet kan afvaskes med vand og opvaskemiddel. Overfladen patinerer naturligt med alderen.

LAKERET STÅL

Lakeret stål kan afvaskes med vand og opvaskemiddel. Er der opstået ridser i lakken, kan det repareres med spraymaling eller lakstift. Da materialet ikke ruster, er det dog mest for synets skyld. Husk altid at læse producentens vejledning inden du starter.

GALVANISERET STÅL

Galvaniseret stål er et vedligeholdelsesfrit materiale og kan afvaskes med vand og opvaskemiddel. Skulle der opstå meget dybe ridser i galvaniseringen eller beskadeiges på anden måde, kan den repareres med en galvaniseringsspray som fås i et bygge marked. Husk altid at læse producentens vejledning inden du starter.